Navigointivalikko

 

Avaa chat-ikkuna
liikenne-yksityistieavustukset-ingressi

Yksityistieavustukset 

Tiekunta voi hakea avustusta yksityistien parantamiseen tai erityiskohteen kuten lossin tai talvitien ylläpitoon ja kunnostamiseen.

Valtionavustuskelpoisuuden ehdot

Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja myöntämisen ehtona on, että tie on todettu valtionavustuskelpoiseksi. Valtionavustuskelpoisuuden ehdot ovat seuraavat:

  • tielle on perustettu tiekunta ja
  • tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot ovat ajantasaiset Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä (Digiroad)

Kiireellinen korjaustarve

Jos yksityistiellä huomataan akuutti korjaustarve, kuten rummun sortuminen,  ja tien korjaukseen halutaan valtionavustusta, tiekunnan edustajan tulee ottaa heti yhteyttä ELY-keskukseen Liikenteen asiakaspalvelun kautta: liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai 0295 020 603 (ark. klo 9-15). Avustusta ei voida myöntää jälkikäteen.

Ajankohtaista

Yksityisteiden parantamisavustusta haetaan nyt sähköisesti

Yksityisteiden valtionavustushakemus tehdään 1.1.2021 alkaen ensisijaisesti sähköisessä verkkoasioinnissa.  Sähköinen asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista esim. pankkitunnuksilla. Lisäohjeistusta saat asiointipalvelusta.

Hakemuksen voi tallentaa luonnoksena ja palata myöhemmin jatkamaan sitä. Asiointipalvelussa avustusprosessi etenee eri vaiheissaan sujuvasti ja hakija voi seurata käsittelyn ja maksatuksen etenemistä asiointipalvelun kautta.

(Valitse Palvelut>Liikenteen palvelut>Avustukset yksityisteiden parantamiseen)

Poikkeusolojen kokoontumisrajoitukset

Yksityisteiden valtionavustukset -ohjetta (TRAFICOM/136002/03.04.03.06/2020) on päivitetty avustuksen vastaanottamisen osalta. Avustuksen vastaanottamisesta ilmoittamisen voi tehdä tiekunnan toimivaltainen toimielin ilman uutta tiekunnan kokouspäätöstä, mikäli tiekunta ei ole aiemmin päättänyt uuden kokouksen järjestämisestä mahdollisen valtionavustuksen vastaanottamiseksi.

Tarkempi ohjeistus kokonaisuudessaan luettavissa Traficomin verkkosivuilta löytyvästä avustusohjeesta:

Siltojen suunnittelijan pätevyysvaatimuksiin täsmennyksiä


Alueellista tietoa